Pi de les Quatre Besses (480 m)

El Pi de les Quatre Besses és un grandios pi pinyer situat a la Vall de Mur, dins de la finca del Dalmau. Aquest arbre acumula moltes dades impactants més enllà del fet de tenir quatre branques:
1) Es l'habitant amb més anys del parc de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. El 1986 va perdre una branca arran de la nevada i es van recomptant els seus anells per determinar que aquella part de l'arbre havía nascut el 1796. El conjunt podría ser mil.lenari.
2) Té 25 metres d'alçada.
3) El perímetre de la soca a un metre de terra és de 4,41 metres, equivalent a un diàmetre d'1,4 metres.
4) És l'únic arbre declarat monumental a tot el Parc.5) Ha superat diversos incendis, com el del 1917, quan el rector de Sant Llorenç Savall va evitar que les flames el destruissin. 
6) Va sobreviure la guerra civil. L'exercit volia tallar-lo per obtenir fusta, però el propietari de la finca, Pere Dalmau, va aconseguir que el pi fos indultat.
Els dos punts d'accés més fàcils i ràpids al Pi de les Qiatre Basses es troben a la carretera B-124, de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Un és des del Revolt Fondo i l'altre des de Les Marines.



Més informació a internet:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...