Avenc de Can Torres


La cavitat de les dues boques
L'avenc de Can Torres té com a peculiarietat una doble boca. Una d'elles té grans dimensiones i facilita la visibilitat i l'accès al seu interior, tot i que amb corda. La fondaria de la cavitat és de 19 metres.
L'avenc es troba a uns 400 metres al sud-oest de la masia de Can Torres. Per arribar-hi fàcilment cal recorre el sender que, pel torrent del Sot del Canyer, baixa des del Collet de Cabrafiga fins el torrent del sot de la Codoleda.
Poc després que el torrent del Sot del Canyer rebi un altre torrent, anomenat de les Saleres, a ma esquerra s'enfila un petit camí que, en menys de 30 metres, porta a la boca més gran de la cavitat. Fent la volta al forat, es veu la segona boca, des de la que, amb tècniques d'espeologia, es pot baixar fins el pou més progund.
Per la seva proximitat als carrers de Matadepera i la seva facilitat per baixar, l'avenc de Can Torres es fa servir sovint per desenvolupar cursets d'iniciació. No obstant, cal anar en compte perquè a la part més fonda a vegades s'acumula anhidrid carbònic.
El juliol de 1999 un equip de la televisió de Catalunya va filmar el descens a l'avenc de Can Torres, amb el suport del Centre Excursionista de Terrassa.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...