Avenc de Can Pelags

L'avenc de Can Pèlags està situat al costat nord-est de la masia, uns metres per sobre de l'inici del camí que porta a la canal de la Pedrera. La cavitat té la particularitat d'haver estat utilitzat com a cisterna. Per això, a la seva boca circular, de 7 metres de diàmetre, hi han uns graons que ajuden a baixar a una porta d'accès. Dins de l'avenc, que té una fondària de 15 metres i un recurregut de 30 metres, es van instal.lar fa molt temps uns dipòsits.
L'avenc de Can Pèlags es coneix des de fa segles i, per aquest motiu, ja va aparèixer esmentat l'any 1897 en el catàleg espeleològic de Font i Sagué.
Per veure a l'avenc es poden seguir alguns dels diversos camins possibles que porten a la masia de Can Pèlags. El més habitual surt des de La Barata, al quilòmetre 9 de la carretera de Matadepera a Talamanca. Passada la masia cal girar a la dreta i, posteriorment, seguir el camí que s'enfila cap a la canal de la Pedrera. Inmediatament a la dreta es veuen uns grans dipòsits i, a sota, es troba a la boca de l'avenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...