El Sabater Vell

El Sabater Vell es troba a la vessant dreta del riu Ripoll, quan rep el torrent del Sot de la Carda, just en el quilòmetre 12 de la carretera que uneix Castellar del Vallès amb Sant Llorenç Savall.
Els primers documents que parlen d'aquesta masia es remunten als anys 1637 i 1638, i fan referencia als seus límits amb la veina casa de l'Illa. No obstant es considera que el Sabater Vell és molt més antiga i deuria tenir un altre nom.
El Sabater Vell va formar part fins el 1892 del patrimoni del mas de la Roca, situat a la Vall d'Horta. El mas té planta baixa, un pis i golfes.
Els darrers masovers en fer-se càrrec del mas a finals del segle XIX van ser els Olivé, que provenien de Sant Sebastià de Montmajor. La seva tasca va ser continuada per la seva única fills, l'Emilia, que va viure al Sabater Vell fins el 1995, tot i que va quedar vidua als anys seixanta.
Després de quaranta anys sense explotar les terres, l'any 2010 es va posar en marxa un projecte per reconvertir la finca en una explotació ecològica. Per conèixer més a fons aquesta iniciativa es pot llegir el Blog que redacten els seus impulsors.
Al voltant del mas hi ha dos grans arbres: un pi bprd i un pi pinyer.
Per veure el mas el punt de sortida més proper és l'àrea d'esplai de les Arenes, a la carretera de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Des de l'aparcament es pot anar a peu fins a la pista que surt des de la curva de la carretera, paral.lela a l'últim tram del sot de la Carda. Als pocs metres ja es veuen els horts del  Sabater Vell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...