Roure de l'Espluga

El Roure de l'Espluga era un dels grans arbres de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Tenia tres metres de perimetre i va arribar als 16 metres de l'alçada.
Però actualment del Roure de l'Espluga només queda la part baixa del tronc (buit per dins).
Hi ha poques restes, però permeten fer-se una idea de l'antiga magnitut de l'arevre. Malauradament va morir i caure fa uns anys..
El tros del gran tronc encara es pot veure uns 300 metres al sud del turó de l'Espluga, en el camí que des del davant de les balmes porta a les runes del mas o bé al Camí Ral.
Per arribar a les restes del roure cal pujar des de l'Alzina del Salari fins el Coll de les Tres Creus i, després, anar fins el Castellots de Tanca. Des d'allà cal seguir poc més d'un quilòmetre la carena fins arribar al turó de l'Espluga i baixar pel camí que porta a les runes de l'antic mas de la contrada.
Des de Rellinars també hi ha una ruta fàcil passant pel mas de la Boada, el Castell de Bocs i el Coll del Correu al Camí Ral. Allà cal baixar al torrent de la Cansalada pel camí que porta també al Turó de l'Espluga. Abans d'arribar-hi es troben les restes del roure de l'Espluga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...