Cova Estrella (866 m)

La Cova Estrella és una de les grans curiositats del massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. Es troba a la vessant de la carena del Morral del Llop orientada cap a la Riera de les Arenes.
És una cavitat estreta (menys dos metres d’amplada) i allargasada (20 metres de fondària, amb boques pels seus dos extrems). La cova sembla veritablement una mena de passadis obert a la cinglera per comunicar dues petites canals.
Fins aquí res d’especial, però la natura (a través dels seus agents erosius) ha fet que aquest “passadis” rocós tingui la forma d’un estel de cinc puntes. Per tant, en aquest cas el topònim, que ja era utilitzat fa molt de temps, no té cap secret.
Per anar a la Cova Estrella es pot sortir tant_
- des de l’Alzina del Sal.lari, passant pel camí que voreja el Morral del Llop per la vessant de la riera de les Arenes;
- des del coll d’Estenalles, baixant pel Coll Garganta;
- o bé des del xiprer de la carretera de Talamanca, pujant a mig camí entre els Tres Jutges i el Coll Garganta.
La cova es troba uns 200 metres cap a la dreta del punt de confluencia dels corriols que venen del Xiprer i dels Tres Jutges, en dirección ja cap el Coll Garganta. Pel mig d’un alzinar cal buscar l’accès a una curta, però molt pronunciada, canal. Un cop dalt, s’observa que a les dues bandes de la canal hi ha dues cavitats. La que està situada a l’esquerra, estreta i alta, és la Foradada del Morral del Llop i la que es troba a la dreta, més ampla, és la boca de la Cova Estrella. A l’entrar s’observa que a la part final hi ha una altra obertura, però més petita i comunicada a una canal difícil d’accedir-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...