El gran i aromàtic Til.ler de les Fogueroses


El Til.ler de les Fogueroses és un dels més grans de Sant Llorenç del Munt, en competència amb els del Cellerot, la Font Freda i la Roca. El seu perímetre és d'1,90 metres i la seva alçada supera els 15 metres.
Es troba en una canal encaixada entre dos cingles: al sud-oest (Mirador de les Fogueroses) i a l'est (Miranda del Til.ler). Al nord queda enlairada sobre la canal de l'Escaleta.
La forma més fàcil és veure'l és anar fins el Mirador de les Fogueroses, força freqüentat perquè ofereix una bonica panoràmica de la Roca Encavalcada i l'Agulla Petita. Aquest mirador està situat en el camí que va de les Fogueroses a la Canal de Tanca. Cal agafar el trencall que porta a la canal de l'Escaleta, però, en lloc de fer el descens, seguir pel corriol que porta fins a dos miradors. El segon, el que queda més cap a llevant, és el que està just sobre el til.ler i ofereix una bona vista de la seva gran capçada.
La recent popularització d'aquest mirador (per diversos motius) ja ha tingut malauradament conseqüències negatives: s'ha tirat brossa sobre la bonica i salvatge canal del Til.ler. Ens preguntem si és tan difícil tornar a ficar de nou les bosses i les llaunes a la motxilla i llançar-les a casa? Si pesen menys un cop buides!!!! No us farà cap mal retornar-les a casa!!!!
La vista més completa de l'arbre (tronc i capçada) l'ofereix l'anomenada Miranda del Til.ler, que està a l'altra banda de la canal. Però el seu accés és difícil. Algunes branques del tell descansen, fins i tot, sobre aquesta miranda.

Perspectives del Til.ler de les Fogueroses:

- Imatge de la capçada des del Mirador de les Fogueroses:

- Imatge del tronc des de la canal on creix:

- Imatge del tronc i la capçada des de la Miranda (del Til.ler):


- Imatge del Til.ler i el seu entorn des de la Vall d'Horta


Situació del Til.ler de les Fogueroses:


Informació relacionada:
. La Foradada del Til.ler (Llegir la ressenya)
- La Miranda del Til.ler (Llegir la ressenya)
- La Foradada de la Moixera (Llegir la ressenya)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...