Balma de la Falconera


La Balma de la Falconera es troba a la capçalera de la canal que neix al nord-oest del turó, és a dir, la que queda orientada cap a la Roureda. Té 10 metres d'amplada, però només un metre d'alçada. La seva profunditat màxima és de 7 metres, si bé en gran part de la cavitat no passa dels 4 metres.
L'única forma de veure des de fora la balma és pujar al petit cim secundari de la Falconera que hi ha al nord del turó principal. Des d'allà mirant a sota es pot veure la boca. L'accés, que no es fa des d'aquest cim secundari, té un pas molt delicat. Cal anar cap el nord de la Falconera, sense fer la grimpada a la base del cim. La roca queda penjada sobre la canal, però a la dreta hi ha una petita cornisa de terra que comunica amb la balma. El pas entre la roca i la cornisa cal fer-ho amb molta prudència i mai quan està mullada.
Com gairebé totes les cavitats de la Falconera, la balma era coneguda pels escaladors del sector i va ser mostrada al Xavier Badiella quan va fer l'estudi espeleològic de tot l'indret, que va ser publicat en el número 94/05 de l'Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...