Cova dels Debanadors


La Cova dels Debanadors va ser ocupada per una de les colles de carboners que treballaven pel Puig de la Balma fins a la dècada dels 50. En la seva època l'interior estava ocupat per lliteres perquè només es feia servir per a dormir. Com a menjador havien preparat un petit pla situat sota la cavitat.
Els boscaters rebien a vegades la visita d'un grup de caçadors que feien servir un bassal del proper torrent per atreure els animals. Eren el Valentí Rossinyol, conegut com el Tinet, i el Florenci i el Pep Alavedra (de Mura).
Les lliteres van romandre a la cova fins a mitjans dels anys 80, quan el Norbert Cònsul les va retirar i va posar a dins un gran taula, juntament amb altres estris. Un dels somiers va ser utilitzat com a reixa per la porta. El parament actual de la cavitat és el que va portar el Norbert, que va passar molts diumenges allà durant uns anys.
Norbert Cònsul davant la Cova dels Debanadors
Com era un lloc de descans dels carboners i dels excursionistes històrics, la situació de la cavitat no va ser divulgada en cap dels mapes ni publicacions de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Encara ara es manté una certa discreció sobre la seva localització. Però alguns grupets hi van a fer grans esmorzars i ja posen fites en els camins d'accés.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...