Cova de la Destral


La cova de la Destral està formada per una galeria principal, que té dues ramificacions de menor importància en la seva part final. La cavitat és molt baixa. Només es pot recórrer a quatre grapes i, en alguns trams, arrossegant-se. Aquesta incomoditat queda compensada per les formacions escampades per tot el conducte.
La cova va ser localitzada el 25 de novembre del 2000 per un jove muntanyenc, que és autor d'altres interessants troballes a Sant Llorenç del Munt i l'Obac, algunes encara no registrades. Va decidir posar-li aquest nom perquè aprop va trobar una destral. Sobre la boca de l'entrada ara hi ha una placa amb al forma que tenia la fulla de la destral i en la que destaca el nom de la cavitat.


L'accés a la cova, amb una petita boca triangular, està ocupat per una estalagmita arrodonida i unes primes estalactites
.

A continuació es succeeixen diversos tipus de formacions i un terra concreccionat.









El primer tram de la cova té mostres d'haver estat utilitzat fa molts anys com a cau ocasional de descans d'algun boscater. Un alzina, que havia crescut al centre de la boca, està tallada i existeixen restes d'un petit muret. Per la seva frescor, la cavitat també permetia al seu ocupant conservar aliments, com ho demostren uns molt antics envasos, que es poden encara veure a fora.
La topografia de la cavitat va ser realitzada el 2007 i la podeu veure al Cau del Guille.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...