El Roure de la Quintana de Sant Jaume (i la seva història d'amor amb una veïna Pinassa)


En el corriol mig perdut que des de l'avenc de Sant Jaume va a la Quintana es troba un gran Roure, de 2,10 metres de perímetre. A banda de les seves grans dimensions, el Roure crida l'atenció per l'estreta "relació" que ha establert amb un Pi Pinassa situat al costat seu.
Diverses de les branques del Roure passen per costat del tronc de la Pinassa. I, curiosament, una d'elles està completament abraçada per una branca de la Pinassa. Aquesta branca del pi fa un moviment molt curiós. Creix cap a dalt i fa un gir de 180 graus per envoltar completament "el braç" del roure. Així la competència dels dos arbres per desenvolupar-se en un mateix espai, sembla més una relació amistosa/amorosa.
Com l'antic corriol de la Quintana de Sant Jaume és molt perdedor, per veure la "relació" entre el Roure i la Pinassa cal anar fins a l'indret boscós en el que la carena que neix a l'Avenc de la Sant Jaume es desdobla en dues parts parts: una més gran, que manté l'alçada i en el que, als 60 metres, es troba l'altra avenc (de la Quintana de Sant Jaume), i una segona més petita, que va perdent alçada. Al centre hi ha una canal que baixa al torrent de la Font Freda.
Setanta metres cap el sud-est del Roure i la Pinassa hi ha també un gran Alzina de Dues Besses.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...