La Foradada del Setrill (de la Capella), una guaita sobre la imponent riera de Matarrodona

La Foradada del Setrill es troba al cingle del nord de la capella de la Mare de Déu de la Concepció, al costat del mas de Matarrodona i per sobre de la imponent riera del mateix nom.
És un gros forat, ben visible, obert a les roques que tanquen la cinglera i que tenen una forma semblant a un setrill allargassat. Per això, les roques i la seva foradada van rebre el nom de Setrill pels ocupants del mas de Matarrodona, com la família integrada per l'escalador i espeleòleg Joan Camí (pare), Lourdes Garcia (mare) i Carles i Marc Camí (fills), que van estar a la masia entre el 1970 i el 2002.
Per diferenciar-la de la foradada que hi ha sota el també anomenat Setrill de la Pola (Fitxa), se li afegeix el distintiu de Capella.

La Foradada es troba envoltada de molts llocs atractius, distribuïts a diverses alçades en el fort desnivell de 300 metres que marca la Riera de Matarrodona i els cims superiors.
-- Sota seu té l'antiga capella de Mare de Déu de la Concepció (Fitxa) així com la barraca de Matarrodona i, més al fons, diverses tines i la font del Presseguer (Fitxa).
-- Cap el sud hi ha el mas de Matarrodona (Fitxa), amb seu interessant pou (Fitxa) i el petit avenc enlairat en una canal (Fitxa).
-- Cap el nord, en direcció cap el mas del Farell, hi ha, entre d'altres llocs força interessants, la balma de les Ginestes (Fitxa), diverses barraques i tines i, en la carena superior, el corralot del Puigdoure (Fitxa).
-- També, per sobre de la foradada, visible de lluny només des del racó de les Ginestes, hi ha l'agulla del Canelobre (Fitxa).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...